2011. október 5., szerda

Ünnep

Vasárnap délelőtt fél 11-re hivatalosak voltunk Pater Herman Sporrer pappá szentelésének 50.évfordulójára rendezett ünnepi szentmisére, melyet a nagyobbik diákebédlőben rendezett ünnepi díszebéd követett, melyre Porenta igazgató úr szintén meghívott minket.

Az ünnepi ebéd 4 fogásból állt: leves, választható főétel (wienerschnitzel vagy sülthús, vagy mindkettő:)) ,desszertnként pedig egy kis tál gyümölcs egy gombóc vanília fagyival, ez után következett egy rövid vetítés az iskola történetéről, majd felszolgálták a süteményeket.

Hétfőn, amíg Gáspár Prof. Porentával és néhány helyi diákkal a Hochkönigen jártak, jómagam Salzburg belvárosa felé vettem az irányt ahol megnéztem a ferencesek tempolmát , Mozart szülőházát, a Panorama múzeumot, Mozart lakóházát, és Constanz (Mozart felesége) és második férjének lakóhelyét is, ebéd után átbicikliztem a Salzach folyó túloldalára ahol megtekintettem a két legnevesebb 5-5 csillagos helyi hotelt (Hotel Bristol, Hotel Sacher), aztán a Kongresszusi központot, a Mirabell- palota kertjét, a színházat és a Linzergasssét :D

Kedd és szerda átlagos iskolai nap volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése